De Bary, een monumentale herontwikkeling

Met particuliere aandeelhouders heeft Óbidos een beleggingsportefeuille van monumentale grachtenpanden in de Amsterdamse Gouden Bocht opgebouwd. Na vertrek van de huurder Deutsche Bank zijn de panden, circa 10.000 m², gerenoveerd en herontwikkeld tot een multi-tenant kantoorconcept. Voor de totstandkoming is samengewerkt met o.a. Kodde Architecten en DDOCK.  De Bary is verkocht en wordt door Obidos beheerd en gemanaged. www.debary.nl.

Corporate vastgoedmanagement

Tot onze opdrachtgevers behoort een internationale belegger, die koos voor onze complete dienstverlening en aan ons het management toevertrouwde van haar Nederlandse portefeuille, omvang ca. € 300 mio .

Hotel in Centrum van Amsterdam

NV Zeedijk, een semi-publieke vastgoedonderneming, actief in het Wallen-gebied in Amsterdam, zocht invulling voor monumentale pakhuisjes en ging  een samenwerking aan met de aangrenzende eigenaar om tot een hotelontwikkeling te komen. Na het verkrijgen van bestuurlijke medewerking is Obidos gevraagd het management van de ontwikkeling te doen. Het hotel krijgt 82 kamers op 4 sterren niveau met een Chinees-Aziatisch thema en heeft mede tot doel het bijzondere karakter van China Town in stand te houden. De huurder wordt Vondel Hotels, architect is Buro Van Stigt en de aannemer is De Nijs. Oplevering begin 2020.

Bedrijfsverhuizing voor een industriële high-tech

Stork Food & Dairy Systems, een grote industriële high-tech onderneming, was gevestigd in Amsterdam-Noord en had de wens binnen 12 maanden te verhuizen. In gezamenlijkheid is een programma van eisen gemaakt voor 3000 m² kantoor en 6000 m² hal en deden wij suggesties voor een nieuwe locatie. De nieuwe locatie werd door Obidos aangekocht, verbouwd en verhuurd aan opdrachtgever. Het object werd kort in portefeuille gehouden.

Oud voor nieuw, Amsterdam Noord

Een verouderd bedrijfspand van Stern Auto in Amsterdam Noord voldeed niet meer en werd gesloopt, waarna Obidos op de locatie 16 schakelbare bedrijfsunits ontwikkelde. Alle units zijn verkocht en een deel is door Stern terug gehuurd. Óbidos was ontwikkelaar en aandeelhouder.

Zorgappartementen Amstelveen

Samen met een groep particulieren is een verouderd kantoorgebouw aangekocht om tot 15 zorgappartementen te ontwikkelen. Beoogde oplevering 2020.

Tender voor hotel en wonen

Een tender, uitgeschreven door de gemeente Amsterdam, betrof een bouwenvelop met circa 8.500 m² wonen en 10.000 m² commercieel en hotel. Obidos nam hiervoor het initiatief en vormde een combinatie met Accor en Ymere. De combinatie werd helaas niet geselecteerd.